skip to Main Content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
Logo RASCI

RASCI marchează Ziua Internațională a Îngrijirii Personale

Ziua Internațională a Îngrijirii Personale este marcată în fiecare an în data de 24 iulie, ca o oportunitate de a încuraja și promova stilul de viață sănătos și îngrijirea personală responsabilă. Ziua propriu-zisă a fost aleasă pentru a transmite că beneficiile îngrijirii personale sunt experimentate 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.  

Îngrijirea personală implică recunoașterea simptomelor unei afecțiuni, precum și abilitatea de a recunoaște dacă este necesară implicarea unui profesionist în domeniul sănătății pentru adresarea acestora. Totodată, îngrijirea personală include și automedicația rațională, respectiv utilizarea responsabilă a medicamentelor, fie că se eliberează cu prescripție medicală sau fără,  a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale.

Ziua Internațională a Îngrijirii Personale este o campanie globală de conștientizare lansată de International Self-Care Federation încă din 2011, pentru a promova îngrijirea personală ca element de bază în gestionarea sănătății cetățenilor. Tema de anul acesta este „Îngrijirea personală de la o generație la alta” iar campania se desfășoară sub sloganul „Îngrijire personală pentru toți, pe tot parcursul vieții”.

La nivel global, 9 din 10 persoane manifestă simptome ale unei afecțiuni minore o dată la fiecare 4 săptămâni. Îngrijirea personală poate fi o opțiune eficientă de sănătate, în contextul educației pentru sănătate și a responsabilizării prealabile a consumatorilor și pacienților. Totodată, aceasta se poate constitui într-o resursă majoră, cu numeroase beneficii pentru profesioniștii din domeniul sănătății, respectiv pentru sistemul de sănătate.

RASCI, ca entitate reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, susține administrarea responsabilă și avizată a acestor categorii de produse prin informarea corectă și educarea susținută a consumatorilor și pacienților din România.

În acest sens, Asociația desfășoară campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, un demers educațional asumat pe termen lung, care își propune să contribuie la informarea, educarea și responsabilizarea consumatorilor și pacienților români cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală, pentru ca aceștia să poată lua decizii informate privind modul în care își gestionează propria sănătate.

Fii responsabil, alege informat!

#InternationalSelfCareDay #4all4life #aleginformat #aesgp #rasci