Skip to content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
Razvan Bosinceanu

Interviu Medical Business cu Răzvan Bosinceanu, Președinte RASCI

Domnule Bosinceanu, după ultima Adunare Generală ați fost reales în funcția de președinte al RASCI pentru al treilea mandat consecutiv. Ce ne puteți spune despre RASCI? Ce vă propuneți să realizați în acest mandat?

RASCI este singura asociație care reunește producători, importatori și distribuitori de medicamente eliberate fără prescripție medicală (OTC), suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală, activi pe piața din România. Deși o asociație tânără RASCI a reușit într-un timp foarte scurt (anul acesta Asociaţia a marcat patru ani de la înființare) să reprezinte cu succes industria de îngrijire personală în dialogul cu autoritățile și instituțiile din domeniu, poziționându-se, totodată, ca un real promotor al îngrijirii personale responsabile.


Încă de la înființare, activitatea Asociației a vizat două direcții principale, care să contribuie la evoluția armonioasă a segmentului reprezentat. Acestea sunt stabilirea și dezvoltarea unui cadru legislativ coerent, echitabil și transparent, aliniat la regulamentele și practicile internaționale, precum și informarea corectă, educarea și responsabilizarea pacienților și consumatorilor români.


În ciuda faptului că este cea mai eficientă măsură pe termen lung, investițiile în prevenție reprezintă sub 3% din bugetele naționale de sănătate la nivel european. Totuși, segmentul de self-care are un rol foarte important. Produsele din sfera îngrijirii personale, de la produsele de igienă elementară până la medicamente fără prescripție medicală, pot preveni îmbolnăvirile, pot contribui la ameliorarea problemelor de sănătate minore, reducând astfel presiunea deja foarte mare asupra sistemelor de sănătate, dovedindu-și în mod evident utilitatea acum, în timpul acestei pandemii.


Deși contextul actual ne obligă să ne adaptăm activitatea, obiectivele noastre rămân neschimbate. Pornind de la încrederea arătată din nou de membrii RASCI prin acest nou mandat acordat echipei de conducere, vom continua proiectele începute şi vom iniția noi proiecte adaptate la realitate, dar și cu viziune pentru următorii ani, care să ne ducă mai aproape de ceea ce ne-am propus. Subiecte precum reglementarea unitară a suplimentelor alimentare, publicitatea în social media pentru medicamentele OTC, publicitatea pentru dispozitivele medicale, comercializarea online a medicamentelor cu eliberare fără rețetă se vor regăsi în continuare pe lista noastră de priorități.

Citiți continuarea interviului aici.