Skip to content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
RASCI Aniversează 8 Ani De Excelență în Industria De îngrijire Personală Din România

RASCI aniversează 8 ani de excelență în industria de îngrijire personală din România

RASCI marchează cu mândrie opt ani de la înființare, un moment semnificativ ce reflectă evoluția sa continuă ca lider în industria de îngrijire personală din România, cu misiunea de a reprezenta și sprijini producătorii, distribuitorii și importatorii de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale, promovând totodată o abordare responsabilă față de sănătatea publicului.

„Opt ani de dedicare și realizări remarcabile au consolidat poziția RASCI ca un pilon esențial în industria de îngrijire personală din România. Prin eforturile sale continue, parteneriatele strategice și angajamentul față de educația publicului, RASCI a demonstrat că poate aduce schimbări pozitive și semnificative în beneficiul consumatorilor și pacienților, și al industriei de îngrijire personală. Am observat o îmbunătățire majoră în transparența schimbărilor legislative, dar recunoaștem că există încă aspecte ce pot fi perfecționate. Idealul nostru este să colaborăm strâns cu toate instituțiile decizionale pe întregul flux, de la dezvoltarea noilor legi până la aprobarea și implementarea lor. Ne angajăm să continuăm acest parcurs și să promovăm în continuare inovația și calitatea, adaptându-ne constant la provocările emergente din industrie, precum și la nevoile în continuă schimbare ale publicului,” a declarat Costin Vasilescu, Președinte RASCI.

Parteneriate și colaborări, pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare

De-a lungul celor opt ani, RASCI a cultivat parteneriate solide cu autoritățile guvernamentale și factorii de decizie, profesioniștii din domeniul sănătății și alte organizații reprezentative pentru industrie, contribuind la conturarea unui cadru legislativ cât mai coerent pentru segmentul de piață reprezentat. Printre realizările Asociației se numără și contribuția la avansul legislației specifice privind suplimentele alimentare și dispozitivele medicale,  precum și la procesul legislativ privind introducerea publicității pentru OTC-uri pe platformele de social media și în aplicațiile mobile, clarificarea cadrului de reglementare referitor la expunerea la raft a medicamentelor OTC în farmacii sau dezvoltarea, clarificarea și actualizarea legislației privind comerțul online cu medicamente OTC.

Educație și informare publică

Una dintre cele mai notabile inițiative ale RASCI este campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, singura campanie educațională din România care se concentrează pe utilizarea responsabilă a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale. Campania se desfășoară fără întrerupere încă de la înființarea Asociației și este susținută de profesioniști din domeniul sănătății, reprezentanți ai pacienților și consumatorilor, precum și de autorități de reglementare și alți actori relevanți din industrie, având un impact semnificativ asupra educării publicului.

„Prin proiectele noastre, am reușit să aducem în prim-plan teme esențiale pentru industrie și să contribuim la îmbunătățirea cadrului legislativ și a educației în domeniul sănătății. Vom continua să promovăm îngrijirea personală ca parte integrantă a sistemului de sănătate și să reprezentăm interesele industriei și ale consumatorilor, pentru a beneficia de avantajele pe care acest segment le prezintă pentru toate părțile implicate. Spre exemplu, folosirea produselor de îngrijire personală generează economii de 36 de miliarde de euro pe an în Europa, potrivit datelor AESGP, care altfel ar fi fost cheltuite pentru programări la medic nu neapărat necesare, pentru cheltuieli medicale și pentru timpul lipsit de la muncă”, a declarat Cătălina Florea, Vicepreṣedinte RASCI.

Angajamente pentru viitor

În contextul evoluției rapide a pieței de îngrijire personală, RASCI își propune să inițieze și să dezvolte noi proiecte care să răspundă nevoilor emergente ale consumatorilor, inclusiv prin încurajarea inovației și digitalizării, sprijinirea consolidării și extinderii inițiativelor educaționale, având ca scop sensibilizarea publicului în ceea ce privește sănătatea și îngrijirea personală.

De asemenea, în acord cu tendințele globale, RASCI se angajează să promoveze practici sustenabile în industrie. Aceasta implică colaborarea cu parteneri pentru a reduce impactul produselor de îngrijire personală și promovarea celor mai înalte standarde etice în producție și distribuție, dublate de eforturi de conștientizare la nivelul populației.

Recunoștință și perspective

„Cea de-a 8-a aniversare a RASCI nu este doar un moment de celebrare, ci și un prilej de reflecție asupra drumului parcurs și a obiectivelor viitoare. Succesul nostru este rezultatul unei colaborări strânse și al dedicării tuturor celor implicați.  Prin dedicare și colaborare, RASCI continuă să fie un pilon esențial și un partener strategic în industria de îngrijire personală din România, asigurându-se că sănătatea și bunăstarea publicului rămân în centrul tuturor activităților sale”, a adăugat Diana Mereu,Director Executiv RASCI.

Ne exprimăm recunoștința față de membrii noștri, care au contribuit la succesul organizației de-a lungul anilor. De asemenea, mulțumim autorităților, colaboratorilor și partenerilor noștri pentru sprijinul lor continuu și încrederea acordată în acești 8 ani de existență.