Skip to content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
RASCI Marchează Aniversarea A 7 Ani De La înființare

RASCI marchează aniversarea a 7 ani de la înființare, continuând să promoveze dezvoltarea industriei locale de îngrijire personală

RASCI sărbătorește astăzi șapte ani de existență, marcând un nou capitol în evoluția sa ca o voce puternică în industria de îngrijire personală din România. De la înființare, RASCI a avut misiunea de a reprezenta și de a sprijini producătorii, distribuitorii și importatorii de medicamente fără prescripție, suplimente alimentare și dispozitive medicale din România, promovând în același timp o abordare responsabilă în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea publicului.

De-a lungul timpului, RASCI și-a asumat rolul de lider în domeniu, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea industriei de îngrijire personală din România. Asociația a dezvoltat parteneriate puternice cu autoritățile guvernamentale și cu alte organizații relevante, contribuind la stabilirea unui cadru legislativ coerent și la definirea unor standarde ridicate în industria de îngrijire personală.

„După 7 ani de implicare activă în dezvoltarea industriei locale de îngrijire personală, suntem mândri să sărbătorim acest moment important pentru RASCI. Prin inițiativele noastre și prin parteneriatele construite, am reușit să susținem creșterea sustenabilă a pieței de self-care și să asigurăm accesul la produse de înaltă calitate pentru consumatorii români. Ne angajăm să continuăm acest parcurs și să aducem contribuții semnificative în domeniul îngrijirii personale în România” – Iulia Roșian, Președinte RASCI.

Încă de la înființare, RASCI și-a asumat responsabilitatea de a aduce pe agenda publică numeroase teme de interes major pentru industria locală de self-care, de la reglementarea segmentelor de suplimente alimentare și dispozitive medicale pentru îngrijire personală în beneficiul populației, la clarificarea și optimizarea publicității acestor categorii sau a comerțului online cu produse ce se eliberează fără prescripție medicală.

RASCI a contribuit activ la demersurile de stabilire a unui cadru optim de reglementare a industriei reprezentate inclusiv prin propunerea de inițiative care să vină în întâmpinrea unor provocări identificate la nivelul industrie de îngrjire personală, prin reducerea sau eliminarea întârzierilor mari în procesul de switch de la statutul de Rx la cel de OTC pentru medicamente, introducerea publicității OTC-urilor pe platformele de social media și în aplicațiile mobile sau posibilitatea expunerii OTC-urilor în fața tejghelei în farmacii.

De asemenea, RASCI a fost activă în promovarea accesului la informații de calitate despre sănătate și a susținut inițiative care vizează îmbunătățirea educației în materie de sănătate în rândul populației, Notabilă în acest sens este demersul „Despre sănătate, cu responsabilitate”, singura campanie educațională din România despre utilizarea informată și responsabilă a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală. Aceasta a fost  asumată de Asociație pe termen lung, fiind desfășurată cu sprijin instituțional și suport din partea profesioniștilor din domeniul sănătății, a reprezentanților pacienților și consumatorilor, precum și a altor actori relevanți.

„Prin intermediul proiectelor sale, RASCI a reușit să aducă în prim-plan teme importante pentru industrie și să ofere contribuții semnificative în dezvoltarea cadrului legislativ și în îmbunătățirea educației în domeniul sănătății. Cu o echipă de conducere puternică și cu sprijinul membrilor, vom continua să promovăm îngrijirea personală ca parte esențială a sistemului de sănătate și să reprezentăm interesele industriei de self-care și ale consumatorilor și pacienților români” – Diana Mereu, Director Executiv RASCI.

Ne exprimăm recunoștința față de membrii noștri, care au contribuit la succesul organizației de-a lungul anilor. De asemenea, mulțumim autorităților, colaboratorilor și partenerilor noștri pentru sprijinul lor continuu și încrederea acordată în acești 7 ani de existență. La mulţi ani, RASCI!