Skip to content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
Saptamana Ingrijirii Personale 2021

Săptămâna Îngrijirii Personale 2021

Îngrijirea personală reprezintă un amalgam de acțiuni  pe care le realizăm ca indivizi în fiecare zi pentru a fi și a rămâne sănătoși. Îngrijirea personală poate însemna să mănânci corect, să faci mișcare și să te odihnești suficient. Dar tot despre îngrijire personală este vorba și când iei un analgezic atunci când te doare capul sau folosești picături pentru ochii uscați. Sau când iei vitamine iarna pentru a-ți stimula sistemul imunitar și pentru a ajuta la combaterea infecțiilor. Tot îngrijire personală este și când apelezi la farmacist sau la medic pentru sfaturi sau pentru a căuta informații de încredere online atunci când ai întrebări despre sănătatea ta.

Gestionarea propriei sănătăți

Practicăm îngrijirea personală în fiecare zi, adesea inconștient, iar adoptarea unor obiceiuri sănătoase nu necesită prea mult efort, ci mai degrabă simple schimbări care pot face toată diferența pentru noi ca indivizi, dar în egală măsură și pentru sistemele de sănătate.

Oamenii se așteaptă ca sistemul de sănătate să fie acolo atunci când au nevoie. Dar costurile în creștere și presiunea tot mai mare din cauza unor evenimente precum pandemia COVID-19, alături de o îmbătrânirea populației și bolile cronice asociate fac acest lucru din ce în ce mai dificil. Provocarea noastră ca societate este să asigurăm acces egal la îngrijire pentru toți, reducând în același timp povara asupra sistemului de sănătate. Acest lucru reprezintă o provocare, dar și o oportunitate de a promova îngrijirea personală responsabilă și rolul farmaciștilor ca parte integrantă a promovării sănătății și încurajării prevenției.

RASCI s-a angajat, încă de la înființarea asociației, să contribuie la asigurarea sustenabilității sistemului de sănătate, prin promovarea îngrijirii personale ca soluție eficientă pentru sănătate și prin eforturi susținute care să vină în sprijinul dezvoltării unui cadru optim de reglementare pentru industria reprezentată, respectiv îmbunătățirea educației pentru sănătate a populației.

Săptămâna Îngrijirii Personale

Alături de alte organizații active în domeniu la nivel internațional, RASCI marchează Săptămâna Îngrijirii Personale în perioada 15-21 noiembrie, printr-un demers care să sublinieze importanța informării corecte și a responsabilizării oamenilor cu privire la gestionarea propriei stări de sănătate.

Săptămâna Îngrijirii Personale, o inițiativă desfășurată la nivel european, combină inițiativele locale cu prezența digitală și dialogul politic cu sfaturi practice, oferind o platformă comună pentru profesioniști care își propun să contribuie la dezvoltarea unui viitor al sănătății sustenabil.