Skip to content
Str. David Praporgescu, Nr. 1-5 0721 817 174 Trimite Mail
RASCI Lansează Studiul „Automedicația în România. Comportamente și Atitudini Cu Privire La Produsele Care Se Eliberează Fără Prescripție Medicală”

RASCI lansează studiul „Automedicația în România. Comportamente și atitudini cu privire la produsele care se eliberează fără prescripție medicală”

Studiul a fost lansat în cadrul unui eveniment dedicat, în prezența reprezentanților RASCI, ai companiei de cercetare de piață care a efectuat studiul, precum și a profesioniștilor din domeniul sănătății, respectiv Dr. Daciana Toma, din partea Societății Naționale de Medicina Familiei  (SNMF) și Dr. Farm. Răzvan Prisada, din partea Colegiului Farmaciștilor din România (CFR). Atât SNMF, cât și CFR sunt parteneri în campania educațională „Despre sănătate, cu responsabilitate” asumată de RASCI pe termen lung, în cadrul căreia a fost realizat și acest studiu.

Studiul de cercetare de piaţă a fost realizat de către IPSOS România pentru RASCI, în perioada august-septembrie 2019 și a inclus două etape, cercetare calitativă și cantitativă. Populația țintă a studiului au fost persoane cu vârsta între 18-55 ani, care au suferit de afecțiuni minore în ultimele 12 luni (răceală și gripă și simptome asociate, dureri, afecțiuni gastroenterologice, probleme cu somnul, stres, oboseală) și le-au tratat cu produse care se eliberează fără prescripție medicală (medicamente eliberate fără rețetă, suplimente alimentare, dispozitive medicale pentru îngrijire personală). Cercetarea calitativă a inclus focus-grupuri în București și încă două orașe din țară cu populația țintă dar și interviuri în profunzime cu medici și farmaciști. Studiul cantitativ a constat în 800 de interviuri online, eșantionul fiind reprezentativ urban pentru populația țintă. Eroarea maximă de eșantionare pentru eșantionul de 800 respondenți este de +/- 3.5%, la un nivel de încredere de 95%.

This Post Has 3 Comments

Comments are closed.